Garmin Epix 2 môžu stáť 1000 eur, Fenix ​​7 ponúknu ešte dlhšiu výdrž

Marek Urban
5 Min Read
Garmin Fenix 6x. Ilustr. foto: wikimedia.org

Spoločnosť Garmin predstavila na veľtrhu CES 2022 inteligentné hodinky Venu 2 Plus a hybridný model Vivomove Sport. Zostava noviniek nimi nekončí, onedlho by sme mali byť svedkami uvedenia hodiniek Fenix ​​7, 7S, 7X a Epix 2, ktoré potešia hlavne náročnejších zákazníkov.

Rad hodiniek Fenix ​​7 by mal byť dostupný v troch verziách: štandardnej, solárnej a v prevedení so zafírovým sklom. Teda rovnako ako rodina Fenix 6​ pochádzajúca z roku 2019.

Zvedaví sme na model Garmin Epix 2, ktorý sa vráti späť do hry po dlhých 7 rokoch. Išlo o prvé hodinky výrobcu s GPS a schopnosťou zobrazovať mapové podklady. Nové informácie o ešte nepredstavených hodinkách uverejnil Roland Quandt z winfuture.de a TechInsider (Twitter).

Fenix ​​7, 7S a 7X

Aktualizovaná séria prvotriednych športových hodiniek sa od svojich predchodcov výraznejšie líšiť nebude, zdieľať bude väčšinu z vnútorných komponentov. Už súčasný rad Fenix 6 ponúka takmer všetko, čo by si ich cieľová skupina mohla želať.

Bez vylepšení to ale nepôjde, dotknú sa výdrže na jedno nabitie. Model Fenix ​​7X s váhou 68 gramov (98 gramov s náramkom QuickFit) vydrží na jedno nabitie fungovať 28 dní v režime inteligentných hodiniek.

hodinky
Foto: winfuture.de

V GPS režime budú hodinky slúžiť dlhých 89 hodín. Špeciálny expedičný režim s monitorovaním GPS ponúkne extrémnu, až 62-dňovú výdrž na jedno nabitie. Váha hodiniek sa takmer nezmení, no ich výdrž citeľne porastie.

Fenix ​​7 a 7S ponúknu podobné zlepšenie v oblasti výdrže batérie, taktiež pri zachovaní pôvodnej váhy. Celkové rozmery puzdra, obrazovky a rozlíšenie sa však nemenia. Séria Fenix ​​7 primárne osloví dobrodruhov, turistov alebo aktívnych a (polo)profesionálnych športovcov.

garmin
Foto: winfuture.de

Tým vzhľadom na účel hodiniek postačí transflektívny LCD displej s nižším rozlíšením, no s mimoriadnou čitateľnosťou na priamom slnku. Puzdro hodiniek bude vyrobené z odolného vystuženého polyméru (niektoré časti z ušľachtilej ocele). Nerozhodia ho otrasy, extrémnejšie teploty ani hlbšia voda (10 ATM).

Hodinky by mali prísť na európsky trh s cenou zhruba od 550 do 700 eur, v závislosti od prevedenia.

modelFenix ​​7 (solar)Fenix ​​7X SolarFenix ​​7S (solar)
Displej1,3″, transflexívne LCD, 260×260 pixelov1,4″, transflexívne LCD, 280×280 pixelov1,2″, transflexívne LCD, 240×240 pixelov
Inteligentný režimVýdrž 18 dní, 22 dní so solárnym nabíjanímVýdrž 28 dní, 37 dní so solárnym nabíjanímVýdrž 11 dní, 14 dní so solárnym nabíjaním
GPS režimVýdrž 57 hodín, 73 hodín so solárnym nabíjanímVýdrž 89 hodín, 122 hodín so solárnym nabíjaním Výdrž 37 hodín, 46 hodín so solárnym nabíjaním
Expedičný režimVýdrž 40 dní, 74 dní so solárnym nabíjaním Výdrž 62 dní, 139 dní so solárnym nabíjaním Výdrž 26 dní, 43 dní so solárnym nabíjaním
Váha79 gramov96 gramov63 gramov
Spoločné funkcie: GLONASS, GPS, Galileo, WiFi, Bluetooth, ANT+, 10 ATM, výškomer, barometer, monitorovanie EKG, kalórií, tepu, dychu, stresu, okysličenia, vzdialenosti a prejdených krokov, zóny srdcového tepu, čas do zotavenia, kvalita spánku, kondičný vek, hydratácia, ženské zdravie…atď.

Garmin Epix 2

Model Garmin Epix 2 môže byť novou výkladnou skriňou značky Garmin. Už len avizovaná cena atakujúca 4-cifernú sumu 1000 eur napovedá, že pôjde o vskutku kvalitný kus nositeľnej elektroniky.

Garmin v týchto hodinkách skombinuje funkcionalitu série Fenix a hodiniek Venu 2 Plus. Zákazník by teda mal dostať odolný a špičkový športový stroj do terénu, no zároveň si bude môcť užívať služby Garmin Pay, Spotify a celý rad ďalších vrátane žiarivej OLED obrazovky s uhlopriečkou 1,3-palca a rozlíšením 454 x 454 pixelov.

garmin
Foto: winfuture.de

Hodinky s priemerom 47 milimetrov zaťažia zápästie váhou 76 gramov. Výdrž na jedno nabitie má byť nižšia, stále je však viac ako dobrá. V režime inteligentných hodiniek model Epix 2 zotrvá 16 dní, v GPS režime 42 hodín. Expedičný režim zdroj nespomína. Hodinky zrejme nebudú dostupné vo verzii so solárnym článkom.

Dátum predstavenia, respektíve trhovej dostupnosti nových produktov v tejto chvíli nepoznáme. Stále platí, že si na potvrdenie čísiel uvedených vyššie musíme počkať, žiadne veľké prekvapenie by nás ale čakať nemalo.

Share This Article
Follow:
IT-čkár na voľnej nohe sledujúci zaujímavé technológie. Rád čítam, píšem, fotím a občas si dlhšie pospím.
Leave a comment

Pridaj komentár