WhatsApp umožňuje prenos histórie a médií medzi iOS a Androidom, zatiaľ však len pre hŕstku modelov

Roman Drexler
2 min
Zdroj: WhatsApp

Komunikačná služba WhatsApp sprístupňuje novú funkciu, ktorá citeľne uľahčí prechod medzi operačnými systémami Android a iOS. Dočasne si však túto možnosť bude môcť vychutnať len hŕstka užívateľov, informuje server Android Authority.

Samsung počas predstavenia nových vlajkových smartfónov Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 demonštroval spôsob, akým si užívatelia migrujúci z iOS môžu pomocou kábla presunúť históriu četov a médiá zo služby WhatsApp na svoj nový (skladací) smartfón.

WhatsApp neskôr pre The Verge potvrdil, že skutočne pracuje na funkcii, ktorá umožní prenos hlasových správ, fotografií či konverzácií zo starého iOS zariadenia na Android smartfón, počínajúc so skladacími novinkami od Samsungu. Časom má doraziť aj do iných Samsung smartfónov, ktoré bežia minimálne na Android 10. Stať by sa tak malo do niekoľkých týždňov.

whatsapp
Foto: Flickr/Christoph Scholz

Presun údajov WhatsApp z iOS na Android sa tak zatiaľ zdá byť možný len pre smartfóny Samsung. Dobrou správou však je, že “napokon” bude táto možnosť dostupná pre všetky telefóny s operačným systémom Android. Presný čas, kedy sa tak stane, však nepoznáme.

WhatsApp umožní prenos dát prostredníctvom kábla

Aktuálne, ak si na svojom iOS zariadení zálohujete dáta z WhatsApp, vybrané informácie sa uložia na cloudové úložisko iCloud. Presun na Android však vyžaduje aj zálohovanie cez Google Drive. Nová funkcia túto podmienku kompletne obchádza, nakoľko si vyžaduje len kábel s Lightning na USB-C. WhatsApp dodáva, že pri využití tohto nového spôsobu budú z Google Drive zmazané všetky predtým uložené dáta.

Zdieľaj tento článok
Leave a comment