Galaxy S22 Ultra ukáže, kto je tu šéf: Prinesie 3x rýchlejšie pero S Pen, a to nie je všetko!

Marek Urban
2 Min Read
Ilustr. foto.

Spoločnosť Samsung minulý rok nepredstavila nový smartfón série Galaxy Note a namiesto neho vytiahla z rukáva skladacie zariadenia s ohybnou obrazovkou. Fanúšikovia dotykového pera S Pen ale sklamaní byť nemusia, ako náhrada poslúži nadchádzajúci Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra by mal byť podľa doteraz zverejnených správ dodávaný aj s dotykovým perom S Pen. Žiadny špeciálny kryt ale používateľ potrebovať nebude. Pero si nájde svoje čestné miesto v štrbine v konštrukcii zariadenia rovnako, ako tomu bolo v prípade série Galaxy Note.

Galaxy S22 Ultra sa zatiaľ javí ako kvalitný nástupca línie Galaxy Note. Okrem dotykového pera z nej prevezme aj hranatejšie kontúry, ako už ukázali skoré vizualizácie a uniknuté fotografie.

3x rýchlejší S Pen

Informátor Zaryab Khan najnovšie tvrdí, že Samsung zníži odozvu dotykového pera v smartfóne Galaxy S22 Ultra len na 2,8 ms. Pre porovnanie, S Pen v smartfóne Galaxy Note 20 Ultra a tablete Galaxy Tab S7+ ponúka oneskorenie na úrovni 9 milisekúnd.

Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Pero tým pádom poskytne až o 3,21-násobne rýchlejšie reakcie, čo sa prejaví na súvislejšom a prirodzenejšom písaní či kreslení. To určite poteší všetkých, ktorí pri písaní poznámok a iných textov uprednostňujú dotykové pero pred softvérovou klávesnicou.

Zdroj okrem mimoriadne rýchleho pera tiež spomína podporu 12-bitového štandardu HDR, 108 Mpx fotoaparát či 45 W nabíjanie. Tieto podrobnosti boli známe už skôr. Nadšenie zo špičkového hardvéru môže pokaziť odporúčaná maloobchodná cena, ktorá má byť v porovnaní so súčasnou generáciou o niečo vyššia.

Očakáva sa, že Samsung Galaxy S22 Ultra sa dostane na trh vo februári. Z peňaženiek môže vytiahnuť približne 1 400 eur, a to vo verzii s 12 GB RAM a 256 GB interným úložiskom.

Pre menej náročných zákazníkov bude pripravený základný model Galaxy S22, ako aj verzia Galaxy S22+. Vybrať si tiež môžu dostupnejší Galaxy S21 FE, ktorý bol predstavený len nedávno. V týchto prípadoch však musia spotrebitelia na dotykové pero S Pen zabudnúť.

Share This Article
Follow:
IT-čkár na voľnej nohe sledujúci zaujímavé technológie. Rád čítam, píšem, fotím a občas si dlhšie pospím.
Leave a comment

Pridaj komentár