VIDEO: Ruská armáda použila tank na krájanie melónu. Ako to dopadlo?

Matúš Moravčík
2 Min Read

Ruská armáda využila tank T-80 na krájanie melónu a ovocia. Aby sa im niečo také podarilo, o delo pripevnili obrovskú mačetu. Všetko ostatné zabezpečil skúsený operátor streleckej veže vozidla s jeho precíznymi rukami a tiež prítomným navigátorom.

Aký je teda výsledok? Takmer dokonale pokrájané pochúťky. Vizuálne detaily priamo z miesta činu ponúka video vyššie.

Šou prebehla počas nedávneho podujatia Army 2019, ktoré sa koná každý jeden rok na území Ruska, neďaleko Moskvy, píše web PopularMechanics. Miestna armáda ho využíva na predvádzanie bojových manévrov a svojich najnovších technologických vymožeností. Z času na čas si však ľúbi aj trošku zavtipkovať.

Tank T-80

Tank, ktorý ruská armáda použila na krájanie ovocia, predstavuje jeden z dvoch hlavných modelov jej výbavy (druhý je T-90). V neďalekej budúcnosti by ho ale mali nahradiť modernejšie alternatívy, ako je napríklad vylepšená verzia T-90M alebo futuristická Armata T-14.

Model T-80 poháňa takzvaná plynová turbína, preto dokáže nabrať citeľne väčšiu rýchlosť ako konkurenčné tanky. K zaradeniu do výzbroje došlo v roku 1976. Váha mašiny vtedy dosahovala okolo 42 ton, jej počet koní rovnú tisícku a dojazd iba 285 kilometrov, pretože mala veľkú spotrebu. Dlho tak ale nebolo.

Tank postupom času prechádzal pravidelným modernizovaním techniky, aby dokázal držať krok s konkurenciou zo západu, preto je dnes z neho podstatne schopnejšie bojové vozidlo. Súčasná verzia ponúka okrem 600 km dojazdu i o 250 koní viac.

Share This Article
Follow:
Technologický fajnšmeker, ktorý miluje internet, vedu, pizzu a techno.
Leave a comment

Pridaj komentár