Huawei mieri vysoko: Tento rok sa chystá potopiť Apple

Lukáš Zachar
2 Min Read
Huawei P20 (FOTO Marek Urban)

Bitka o najväčšieho výrobcu smartfónov pokračuje aj v roku 2018. Na prvých troch pozíciách si to rozdáva Samsung, Apple a Huawei. Práve tretí menovaný má však podľa najnovších informácií najväčšiu chuť predrať sa minimálne o priečku vyššie.

Najsilnejším výrobcom smartfónom je tento rok opäť Samsung, ktorý plánoval za 365 dní predať celkom 350 miliónov zariadení. Kvôli slabším predajom vlajkových lodí Galaxy S9 a S9+ však toto číslo musel okresať.

[irp posts=”27749″ ]

Opačným príbehom „trpí“ Huawei, ktorý predáva viac zariadení, než sám očakával. Huawei má totiž v pláne tento rok predať celkom 200 miliónov smartfónov, čo je len o niečo menej než čo sa v roku 2017 podarilo predať Apple (215,8 milióna).

[irp posts=”26136″ ]

Cieľom Huawei je stať sa do niekoľkých rokov jednotkou na trhu. Jeho plány sú pritom mesiac čo mesiac reálnejšie a reálnejšie. Len minulý rok spoločnosť predala 150 miliónov smartfónov, čo znamená, že spoločnosť počíta s medziročným nárastom predajnosti o 30 %. Za tak optimistickými vyhliadkami do budúcnosti stoja hlavne vlajkové lode radu Huawei P20, ktoré zožali obrovský úspech, ako aj úspech dcérskej značky Honor.

[irp posts=”34163″ ]

Huawei dosahuje ohromných výsledkov aj bez prítomnosti na jednom z najkľúčovejších trhov – USA, ktorý je tretím najväčším trhom na svete. S predajom Huawei zariadení na území Spojených štátov bohužiaľ nesúhlasí samotná americká vláda.

Share This Article
Follow:
Šéfredaktor a spoluzakladateľ TECHBYTE.sk. Tech geek s vášňou pre vedu, foto a videografiu.
1 Comment

Pridaj komentár