Kamery Google Clips ti teraz umožnia snímať fotografie v HD

Roman Drexler
1 Min Read
Google Clips - FOTO: YouTube

Prostredníctvom manuálneho zachytenia teraz môžeš na kamerách Google Clips snímať fotografie aj v HD – na novinku upozornil portál 9to5Google. Nedávna aktualizácia na Google Play Store naznačuje, že po stlačení spúšte (či už manuálne, alebo pomocou aplikácie), zariadenie vytvorí fotografiu, ktorá bude okamžite vo vysokom rozlíšení.

Google Clips je hands-free kamera, ktorá je poháňaná umelou inteligenciou. Debutovala minulý rok za cieľom automatického zachytávania dôležitých momentov ako aj v rodine, tak aj medzi priateľmi či dokonca domácimi maznáčikmi.

Google Clips – FOTO: Techbox – Denník N

Dôležité momenty v slabej kvalite

Zariadenie disponuje f/2.4 objektívmi s fixným zaostrením a 130-stupňovým širokouhlým pohľadom. Ako už vo svojej recenzii poznamenal portál The Verge, kamera Clips je stavaná tak, aby automaticky zachytávala fotografie z miesta, kam bola položená. Nanešťastie však tieto automatické fotografie trpia veľmi slabou kvalitou, čo v podstate núti vlastníkov zariadenia “vziať veci do vlastných rúk” a fotiť manuálne.

[irp]

Dnešná aktualizácia je však značným vylepšením, čo vlastníci týchto kamier určite ocenia. Toto však platí len pre fotografie, ktoré sú nasnímané manuálne. Je ale dosť možné, že ďalšia akutalizácia by mohla byť smerovaná práve na automatické zachytávanie. Neostáva teda nič iné, než len čakať a dúfať.

Share This Article
Follow:
Ahojte, som Roman. Rád píšem o technológiách, vede, vesmíre a občas aj ekonomike. Vo voľnom čase sa venujem vareniu, hraniu hier, športu a výchove psa. Samozrejme, môj denný harmonogram zahŕňa aj hľadanie pútavých tém, o ktoré sa s vami následne delím. Členom tímu TECHBYTE.sk som od roku 2017 a dúfam, že ma tu ešte mnoho rokov čaká 🤞.
Leave a comment

Pridaj komentár