OFICIÁLNE: Toto je dôvod, prečo Samsung zastavil aktualizáciu Galaxy S8 na Android 8.0 Oreo!

Lukáš Zachar
1 Min Read
Samsung Galaxy S8

Po tom, ako sme sa tešili, že Samsung spustil aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre Galaxy S8 aj na Slovensku prišla zlá správa. Výrobca totiž aktualizáciu rovno aj stopol. Vtedy sme nevedeli, prečo to tak výrobca spravil, dnes už máme jasno.

Samsung len po pár dňoch od spustenia veľkej aktualizácie Galaxy S8 na Android 8.0 Oreo musel pristúpiť k jej stopnutiu. Mal na to viac než dobrý dôvod. Niektoré modely Galaxy S8 a S8+ sa po nainštalovaní aktualizácie začali samovoľne reštartovať, čo by určite nechcel zažiť nikto z nás.

Nepomohli ani beta testeri

Juhokórejský gigant preto aktualizáciu radšej okamžite zastavil a pustil sa do riešenia chyby, ktorá spomínané reštarty spôsobuje. Veríme, že sa Samsungu podarí chybu opraviť čo najrýchlejšie, keďže sa na aktualizáciu čaká skutočne dlho. Spoločnosť ju dokonca testovala aj za pomoci beta testerov, ktorí skrytú chybu neodhalili, čo je už samo o sebe viac než zvláštne.

Po obmedzenom počte prípadov, kedy sa zariadenia radu Galaxy S8 a S8+ neočakávane reštartovali po aktualizácii na systém Android 8.0 Oreo sme dočasne zastavili jej šírenie. Problém vyšetrujeme, aby sme zaistili, že bude dopad na postihnuté zariadenia čo najmenší. Aktualizáciu chceme spustiť čo najrýchlejšie.“

Situáciu budeme pochopiteľne sledovať aj naďalej.

Share This Article
Follow:
Šéfredaktor a spoluzakladateľ TECHBYTE.sk. Tech geek s vášňou pre vedu, foto a videografiu.
2 Comments

Pridaj komentár