Úvod Zariadenia Casio predstavilo vlastnú akčnú kameru: Vyzerá ako hodinky G-Shock

Casio predstavilo vlastnú akčnú kameru: Vyzerá ako hodinky G-Shock

0
casio G'z Eye GZE-1

G-Shock je kultová značka populárneho výrobcu zápästných ukazovateľov času, Casio a presne v duchu tejto značky vznikla aj nová akčná kamera. Hlavne po stránke dizajnu ide o pomerne jedinečný kus (odolnej) technológie.

Akčná kamera výrobcu Casio má krkolomné označenie G’z Eye GZE-1 a jej konštrukcia bola priamo inšpirovaná robustnými hodinkami G-Shock. Kamera po technologickej stránke nepredstavuje vrchol segmentu.

Napriek tomu sa ale hodiť môže. Nie každý potrebuje náročné 4K video. FHD 1080p štandard je stále najpopulárnejší a kamera v tomto rozlíšení zaznamená video pri 30-tich snímkach za sekundu.

K dispozícii je tiež snímkovanie 120 FPS. Používať ho ale asi nebude nikto, keďže je podmienené už chabou 480p kvalitou. Fotografiám musí stačiť 6 Mpx rozlíšenie. Kameru si ale môžete pokojne vziať do tých najdrsnejších podmienok.

casio G'z Eye GZE-1

Vodotesnosť deklaruje údaj 50 metrov, resp. 5 ATM. To znamená, že kamera je veľmi dobre utesnená, môžete s ňou plávať, surfovať a oddávať sa rôznym vodným športom. Potápanie ale musíte oželieť. Udávaný štandard vychádza z hodinárskeho priemyslu, čiže by sme s kamerou neišli do väčšej hĺbky ako reálnych 0,5 – 1 metra.

Kameru Casio G’z Eye GZE-1 si môžete pokojne kopať po zemi ako loptu. Odolá aj tvrdším nárazom a pádom na pevnú podložku z výšky štyroch metrov.

casio G'z Eye GZE-1

Kamera výrobí zábery v poriadne širokom formáte. Zorné pole o uhle 190,8 stupňa nemá snáď žiadna akčná kamera. Poteší tiež vcelku obstojná svetelnosť f/2.8. Ako inak, kameru spojíte so smartfónom pomocou aplikácie G’z Eye.

Kamera Casio G’z Eye GZE-1 je úplnou novinkou a zatiaľ sa nachádza iba na japonskom trhu. Jej cena sa pohybuje niekde v rozpätí 300 – 400 eur. Z kamery sa istotne nestane trendová záležitosť alá GoPro.

Fanúšikovia legendárnych G-Shock hodiniek a rôzni dobrodruhovia jej však náruč peňaženku otvoriť môžu. My sme zo sci-fi výzoru a konštrukcie kamery nadšení. Absenciu 4K a plynulejšieho FHD snímkovania musíme nejako prekusnúť.

Casio G’z Eye GZE-1