Je vyrobený prevažne z kvalitných komponentov, má poriadne veľké kolesá a sľubuje, že vás odvezie aj tam, kde iné elektrobicykle končia, a to všetko za cenu, aká sa často nevidí. ADO A20F Beast jednoznačne patrí medzi tie najzaujímavejšie voľby pre tento rok. My sme ho v redakcii vyskúšali a konečne môžeme zhodnotiť, ktoré tvrdenia sú naozaj pravdivé a kde marketingový tím trochu poohýbal pravdu.

ADO A20F Beast: Cena

🛒 Cena: 1 439,99 € | 🎫 Kupón: NNNBYTEA20F | 🚚 Poštovné do SR: Zadarmo

Elektrické bicykle vďaka svojej popularite neustále posúvajú cenu smerom nadol. To, čo niekedy stálo 3 a viac tisíc eur už dnes kúpite za polovičnú cenu, pričom kvalita ostala z veľkej miery nezmenená a popravde, v kľúčových oblastiach sa dokonca zvýšila. ADO A20F Beast je toho krásnou ukážkou. Robustná konštrukcia a výkonný elektromotor už nie sú výsadou majetnejších ľudí. Kúpite ho totiž už za 1 439,99 €. Vďaka nášmu partnerovi Geekbuying, ktorý nám bicykel zapožičal, stačí využiť kupón NNNBYTEA20F.

ADO A20F Beast: Balenie

Bicykel je takmer celý poskladaný | 📖 Manuál | ⚡ Nabíjačka | 🪛 Nástroje

Vďaka tomu, že bývame v  je poštovné na slovenské adresy nielen veľmi rýchle, ale navyše aj úplne zadarmo. To je výhoda, keďže takto veľká (a ťažká) krabica jednoznačne nepatrí medzi tie najlacnejšie balíčky.

ADO A20F Beast
Zdroj: YT

Každopádne, v balení sa nachádza samotný bicykel, ktorý je takmer úplne poskladaný a keď vravím takmer úplne, tak naozaj, takmer úplne. Jediné, čo musíte spraviť je odstrániť ochranný materiál a nainštalovať pedále. A môžete začať jazdiť.

V krabici sa nachádza malá krabička, v ktorej nájdete manuál a základné náradie pre inštaláciu pedálov či dotiahnutie rôznych skrutiek podľa potreby. Malým bonusom je prenosná pumpička, pomocou ktorej môžete nahustiť poriadne veľké pneumatiky. Malým detailom je fakt, že „F“ v názve ADO A20F označuje špecifický rozmer pneumatiky (Fat).

Špecifikácia

  • Rýchlosť: 25 km/h
  • Dojazd: 120 km
  • Nabíjanie: 5-7 hodín
  • Nosnosť: 120 kg
  • Pneumatiky: 20“ x 4“
  • Motor: 250 W (max 500 W), 36 V
  • Hmotnosť: 27,3 kg
  • Rozmery (rozložený): 174 x 53 x 120 cm
  • Rozmery (zložený): 101 x 47 x 73 cm
  • Systém radenia: SHIMANO
  • Ostatné: LED displej, snímač krútiaceho momentu, zadné svetlo
  • Cena: 1 439,99 € (kupón: NNNBYTEA20F)
ADO A20F Beast
Zdroj: ADO

ADO A20F Beast: Jazdné vlastnosti

Perfektná stabilita | Mohutný výkon | Pohodlie pri jazde

Pred prvou jazdou som nahustil pneumatiky na 25 PSI, nabil batériu, ktorú mimochodom z bicykla môžete vyňať a odniesť dovnútra a nabiť pohodlne, dotiahol všetky skrutky, nastavil výšku sedadla a začal jazdiť.

Pri prvej jazde som si okamžite všimol, ako veľké a široké pneumatiky pomáhajú vyrovnávať terén, vďaka čomu je jazda pohodlná. Okrem toho, ponúkajú aj dobrú priľnavosť nielen v meste, ale aj v parku či po lesných cestičkách. Samozrejme, nie je to trhač asfaltu, no s rôznorodým terénom si poradí hravo.

O pohon sa stará 250 W elektromotor s maximálnym výkonom až 500 W. To v praxi znamená, že 25 km/h rýchlostný limit je možné prekonať. To síce v EÚ nie je legálne, no väčšina majiteľov to spraví tak či tak.

Aj napriek tak veľkým a širokým pneumatikám môžete ADO A20F Beast pohodlne zložiť na polovicu. V takomto stave meria len 1m x 45 cm a hravo sa zmestí do kufra aj menších áut pre pohodlné prevezenie z jedného miesta na druhé. Pripravte si však bicepsy, samotný bicykel totiž váži približne 30 kilogramov, pre deti tak v žiadnom prípade nie je určený.

Výrobca pri modeli A20F Beast spravil v porovnaní s modelom A20 niekoľko veľmi dôležitých zmien, ktoré sa pozitívne podpísali na kvalite a pohodlí počas jazdy. Ide najmä o predné tlmiče, ktoré už pri prejazde cez nerovnosti nenarazia na svoje limity.

ADO A20F Beast
Zdroj: YT

ADO A20F Beast: Batéria na niekoľko dní

14,5 Ah batéria | 120 km dojazd | 120 kg nosnosť

Vďaka 14,5 Ah batérii nebudete musieť bicykel nabíjať každý deň. Práve naopak, v závislosti od toho, ako dlho na ňom budete jazdiť je možné, že budete nabíjať maximálne raz alebo dvakrát za týždeň. Výrobca udáva maximálny dojazd 120 kilometrov, mne sa ho podarilo vybiť po približne 60 – 80 kilometroch. Je nutné dodať, že som 184 cm vysoký a vážim približne 90 kilogramov. Nižší, resp. ľahší ľudia môžu dosiahnuť ešte lepšie výsledky.

Navyše, všetky dôležité funkcie ovládate síce z jednoduchého, no o to prehľadnejšieho displeja. Nastaviť môžete všetko, od maximálnej rýchlosti, až po režim elektrického motora. Má totiž snímač krútiaceho momentu, ktorý elektromotor zapája až vtedy, keď zaberiete do pedálov. V nastaveniach toto správanie môžete zmeniť tak, aby motor reagoval na páčku na volante a vy ste sa tak mohli rozbehnúť čisto na elektrický pohon.

ADO A20F Beast
Zdroj: ADO

Verdikt

Všestranný | ✅ Dosť výkonný | ✅ Aj na dlhšie výlety

ADO A20F Beast je skutočný „Beast“. Je to monštrum hlavne po konštrukčnej stránke. Je skutočne vyrobený z kvalitných materiálov, má kvalitný náter, fantastické pneumatiky, je pohodlný a hlavne bezpečný. Vďaka dostatočne silnému motoru a dojazdu, za ktorý by sa nehanbil nejeden výrobca patrí medzi moje obľúbené spôsoby ako dochádzať do redakcie. Samozrejme, ak počasie dopraje. Od jari do jesene ho však využijete azda každý deň.

ADO A20F Beast
Hodnotenie
Zhrnutie
ADO A20F Beast je skutočný „Beast“. Je to monštrum hlavne po konštrukčnej stránke. Je skutočne vyrobený z kvalitných materiálov, má kvalitný náter, fantastické pneumatiky, je pohodlný a hlavne bezpečný.
Konštrukcia
95
Elektrický motor
85
Ergonómia
95
Výbava
85
Cena
100
Používateľské hodnotenie1 Hodnotenie
99
Pozitíva
Prijateľná cena
Perfektné spracovanie
Kvalitné materiály
Pohodlná jazda
Negatíva
25 km/h limit v EÚ
Vyššia hmotnosť
92
Hodnotenie
ADO A20F Beast na Geekbuying