Kugoo je firma, na ktorú si Slováci pomaly ale isto zvykajú. Čínsky výrobca má za opaskom niekoľko veľmi obľúbených modelov, z ktorých sme niektoré mali možnosť otestovať aj u nás v redakcii. Pred niekoľkými týždňami sme rozbalili najnovší model – Kugoo Kirin S4 – ktorý sme poctivo otestovali v lučeneckých uličkách a cestičkách. V čom vyniká a na čo by ste si mali dať pozor, nájdete v recenzii.

Kugoo Kirin S4: Cena a dostupnosť

Cena: 349,00 € | Kupón: UDG9ykNc | Poštovné do SR: Zadarmo

Kolobežka Kugoo Kirin S4 sa aktuálne predáva u vybraných predajcov. Kúpiť si ju podobne ako my môžete z obchodu Geekmaxi, kde sa aktuálne predáva za zvýhodnenú cenu 349 €. Zľavu 20 € môžete získať zadaním kupónu UDG9ykNc.

Kugoo Kirin S4: Dizajn

Dizajn kolobežky je veľmi blízky akémusi štandardu, ktorého sa držia kolobežky väčšiny veľkých výrobcov. Kugoo ale zmenil niekoľko dôležitých vecí. K dispozícii napríklad nebudete mať malý displej ale poriadne veľkú LCD obrazovku zobrazujúcu všetky dôležité údaje ako rýchlosť, dojazd a podobne.

Tým, že ide o kolobežku určenú pre dospelých, resp. dospelejších záujemcov, sa zväčšila aj platforma, na ktorej počas jazdy stojíte. Veľkým benefitom jednoznačne sú aj 10-palcové kolesá, ktoré v porovnaní s 8-palcovými kolesami od Xiaomi dodávajú jazdcovi viac priľnavosti a tým pádom aj bezpečnosti.

Nakoniec, konštrukcia je vyrobená z kvalitnej zliatiny hliníka, vďaka čomu je vhodná nielen pre „tintítka,“ ale aj statnejších ľudí vážiacich do 120 kg.

Kugoo Kirin S4: Čo všetko ponúka?

Základom výbavy akéhokoľvek elektrického „približovadla“ je jeho motor. V prípade Kirin S4 sa môžete tešiť na 500 W bezkefový motor schopný rozbehnúť vás na rýchlosť 35 km/h. Tu je nutné dodať, že v praxi to tak nemusí vyzerať. Všetko závisí od toho, aký ťažký je človek, ktorý na kolobežke práve stojí. Napríklad v mojom prípade som sa na rovinke dostal na maximálnu rýchlosť 28 km/h, no vážim niečo cez 90 kg. V prípade ľahších jazdcov kolobežka skutočne dokáže vyvinúť aj maximálnu rýchlosť.

Na výber pritom máte klasicky z troch režimov – 15 km/h, 25 km/h (legálny limit na Slovensku) a 35 km/h. Rýchlostný stupeň si môžete navoliť priamo na dotykovom displeji, ktorý ovládate dlhým stlačením ovládacích prvkov.

Kugoo Kirin S4: Brzdy a batéria

Veľmi dôležitým faktorom pri výbere elektrickej kolobežky by nemal byť len výkon motora, ale aj to, ako rýchlo dokáže zabrzdiť. V prípade Kirin S4 sa báť v žiadnom prípade nemusíte. Výrobca totiž siahol po kombinácii elektrickej a kotúčovej brzdy. Skúsil som to nielen v takýto teplý deň, aký máme momentálne, ale aj počas výrazne chladnejšieho obdobia (test prebiehal od jari, pozn. red.).

Kugoo Kirin S4 sa z 0 % na 100 % nabíja približne 6 až 8 hodín, preto si na nabitie treba vyčleniť čas. Je to však akurát na to, aby ste ju mohli nabiť počas pracovnej doby alebo cez noc. Keď tak spravíte, reálny dojazd sa bude pohybovať od 20 km do 35 km v závislosti od toho, koľko vážite a aký terén si vyberiete. Pri mne sa dojazd pohyboval zhruba na úrovni 25 – 30 km, pochopiteľne, nie pri najvyššom výkone.

Kugoo Kirin S4: Verdikt

Kugoo Kirin S4 je kolobežka, ktorá sa skutočne hodí primárne do mesta. Má veľmi rada rovné a spevnené povrchy, pri ktorých jej nerobí problém odviezť ani priestorovo výraznejších ľudí. Ak ju však zoberiete do terénu, je nutné počítať s nižším výkonom. Celkovo však ide o perfektnú pomôcku, ktorá vám hlavne v letných dňoch ušetrí pot na čele, čas a hlavne peniaze.