Za plynulosť sa platí: Apple 120 Hz displeje neosadí do základných iPhonov ani budúci rok

Roman Drexler
Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte)

Apple pri svojom najnovšom rade vlajkových lodí, iPhone 13, konečne použil displeje s technológiou ProMotion, respektíve vyššou obnovovacou frekvenciou. Dočkali sa ich však len dva vyššie (a drahšie) modely v podobe iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Bude tomu pri nadchádzajúcich zariadeniach inak? Zrejme nie.

Ross Young, spoluzakladateľ a riaditeľ spoločnosti Display Supply Chain Consultants, prostredníctvom Twitteru oznámil, že ProMotion aj v budúcom roku ostane špecifikom dvoch drahších modelov, a síce iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Dopĺňa však, že zmena môže prísť v roku 2023.

Je to škoda, nakoľko displeje s vyššou obnovovacou frekvenciou sú na dnešnom trhu štandardom aj pri oveľa lacnejších zariadeniach, ako je dvojica základných iPhonov.

ProMotion bola v rámci iPhonov jednou z najočakávanejších funkcií. Mnohých síce nepotešilo, že sa táto špecifikácia vzťahuje len na drahšie verzie, no mali nádej, že v budúcom roku sa z elegantnej plynulosti budú môcť tešiť všetci štyria členovia rodiny. Žiaľ, vyzerá to, že na niečo také si ešte budeme musieť nejaký čas počkať.

Displej však zrejme nebude jediná kľúčová oblasť, v ktorej sa budú základné iPhone 14 odlišovať od svojich výkonnejších súrodencov. Špekuluje sa, že Apple pri nadchádzajúcom rade odstráni veľký výrez a nahradí ho menším výrezom v tvare pilulky. Aj táto zmena sa však má podľa niektorých týkať len drahších prevedení. iPhone 14 a iPhone 14 Max si vraj ponechajú aktuálny dizajn.

Follow:
Ahojte, som Roman. Rád píšem o technológiách, vede, vesmíre a občas aj ekonomike. Vo voľnom čase sa venujem vareniu, hraniu hier, športu a výchove psa. Samozrejme, môj denný harmonogram zahŕňa aj hľadanie pútavých tém, o ktoré sa s vami následne delím. Členom tímu TECHBYTE.sk som od roku 2017 a dúfam, že ma tu ešte mnoho rokov čaká 🤞.
Leave a comment

Pridaj komentár