Motorola má ďalšiu novinku, smartfón G20 sa bude predávať za 160 eur

Marek Urban
2 min
Foto: Motorola

Po marcovej premiére zariadenia Moto G100 a ďalších prírastkoch spoločnosť Motorola prináša na náš trh ďalší smartfón z obľúbenej série Moto G. Model G20 má šancu osloviť menej náročných spotrebiteľov.

Motorola G20 sa na pultoch slovenských obchodov objaví 7. mája s maloobchodnou odporúčanou cenou 159,90 eur. Podľa označenie aj ceny je jasné, že ide o smartfón nižšej triedy, pochváliť sa však môže niekoľkými zaujímavými číslami.

motorola
Foto: Motorola

Napriek cene dostane zákazník rozmerný displej s plynulejšou obnovovacou frekvenciou 90 Hz. IPS panel s uhlopriečkou 6,5-palca a pomerom strán 20:9 zobrazí obsah len v HD+ rozlíšení.

Popri vyššej obnovovacej frekvencii, ktorá je skôr výsadou drahších smartfónov, sa na zadnej strane smartfónu nachádza 48 Mpx snímač obrazu s technológiou Quad Pixel. Zlúčením pixelov dosahuje lepšiu citlivosť na svetlo a na výstupe produkuje 12 Mpx fotografie.

motorola
Foto: Motorola

Hlavný snímač dopĺňa 8 Mpx ultraširoký fotoaparát, 2 Mpx makro kamera a 2 Mpx senzor hĺbky. Selfie pokrýva 13 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/2.2. Extra dlhú výdrž na jedno nabitie, súvisiacu aj s menej náročným hardvérom, podporí batéria so štedrou kapacitou 5000 mAh. Nabíjanie dosahuje výkon 10W.

Budúcim používateľom ale musí stačiť 4 GB operačná pamäť typu LPDDR4X, 64 GB úložisko (+microSD do 1TB) a procesor Unisoc T700. Čipsetu od Snapdragonu alebo MediaTeku sa inžinieri z nejakého dôvodu vyhli.

motorola
Foto: Motorola

Unisoc T700 má osem jadier, dve najvýkonnejšie jadrá pracujú s frekvenciou 1,8 GHz. Ťažko zatiaľ hodnotiť schopnosti neznámej výpočtovej jednotky, výrobca ale hovorí, že ponúka grafický výkon vyšší o 38 percent (v porovnaní s procesorom Unisoc T610).

Motorola G20 ďalej obsahuje 3,5 mm audio jack, snímač odtlačkov na zadnej strane, Bluetooth 5.0, NFC, dvojpásmové WiFi, 4G pripojenie, polohovanie GPS a Galileo, hybridný Dual SIM slot a (čistý) operačný systém Android 11. Zariadenie váži 200 gramov a čiastočne odolá vode aj prachu (IP52).

Porovnajte si aktuálne ceny modelu Motorola G100

Zdieľaj tento článok
Leave a comment