Dokumenty Google získavajú ďalšie šikovné vylepšenie. Týka sa prepínania medzi účtami

Menšie bezpečnostné opatrenie.

0
MotoCMS

Pokiaľ vlastníte viac ako jeden účet Google a ste používateľom služby Dokumenty Google, máme pre vás dobrú správu. Gigant sa totiž rozhodol pre implementáciu šikovnej novinky, ktorú môžeme považovať skôr za „bezpečnostné opatrenie.“ Na vylepšenie upozornil portál Android Police.

Len málokto by upravoval dôležitý pracovný dokument zo súkromného profilu, keď má k dispozícii pracovný. Môže sa však stať, že sa používateľ jednoducho pozabudne a pustí sa do upravovania či komentovania daného dôležitého dokumentu, pričom je stále prihlásený do svojho súkromného účtu.

Zjednodušené menu

A to je presne dôvod, prečo sa Google rozhodol vydať spomenuté opatrenie, vďaka ktorému dokážete rýchlejšie spoznať, či ste prihlásený do správneho účtu. Po rozkliknutí profilovej ikony v pravom hornom rohu sa vám zobrazí menu, ktoré po novom neobsahuje celý zoznam dostupných účtov, ale len ten momentálne aktívny. Pokiaľ zístíte, že ste prihlásený do nesprávneho profilu, stačí vám len kliknúť na tlačidlo Zmeniť účet.

Android Police

Napriek tomu, že Google toto vylepšenie chápe skôr ako „menšie opatrenie“, sa mnohým môže táto novinka zdať ako pomerne zbytočné úsilie. Vrchná časť dokumentu totiž ostáva nezmenená až do momentu, kedy používateľ otvorí spomenuté menu.

TIP REDAKCIE
Aké IQ má Google? Odpoveď zaskočila aj vedcov

Musíme však uznať, že jeho nové prevedenie je oveľa prehľadnejšie a určite aspoň trochu redukuje riziko, že sa pustíte do úpravy dokumentu zo zlého profilu.