AKTUÁLNE: Po Slovensku sa opäť bude premávať auto Google Street View!

Lukáš Zachar
1 min
Google Street View

Google nás práve informoval, že na slovenské cesty opäť mieri auto Google Street View. Jeho cieľom bude aktualizovať lokálne snímky v službe Mapy Google. Prioritou má byť presné zmapovanie aktuálnych informácií o cestách spájajúcich jednotlivé slovenské mestá.

Službu Street View už určite poznáš. Na Slovensko prišla ešte v roku 2012 a momentálne je k dispozícii vo viac ako 85 krajinách sveta, vrátane časti Arktídy a Antarktídy.

„Infraštruktúra sa neustále vyvíja, mestá rastú, ulice sa menia. Na uľahčenie orientácie našim používateľom a jednoduchšie plánovanie ich ciest musíme pravidelne aktualizovať naše údaje,“ priblížila Alžbeta Houzarová, PR manažérka Googlu pre Českú republiku a Slovensko, dôvod, prečo budeme môcť znova zahliadnuť vozidlo Google Street View na našich cestách.

Veľký dôraz na ochranu súkromia

Google zároveň upozorňuje, že maximálne dbá na ochranu súkromia. Každému publikovaniu zhromaždených snímok predchádza spracovanie pomocou špeciálnej technológie, ktorá rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut, aby ich nebolo možné identifikovať a ochrániť tak ich súkromie.

Street View ponúka funkciu dodatočného odstránenia označených obrázkov, ktoré je možné nahlásiť stlačením tlačidla „Nahlásiť problém“ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka. Spoločnosť Google môže na požiadanie vymazať obrázok jednotlivca, jeho dieťaťa, automobilu alebo dokonca celý dom.

Zdieľaj tento článok
Leave a comment