Úvod Zariadenia Minulý rok sa predal šialený počet telefónov: Samsung opäť dominoval, nestíhal mu...

Minulý rok sa predal šialený počet telefónov: Samsung opäť dominoval, nestíhal mu nikto!

Výrobcovia vyrobili šialený počet smartfónov. Vianociam 2017 velil Apple.

0

Smartfóny sú vo svete čoraz populárnejšie. Používajú ich nielen „mladí“, ale doslova všetky vekové kategórie, vrátane dôchodcov. Rozšírili sa natoľko, že keď sa začneme baviť o celkovom počte predaných kusov vo svete, dostaneme šialené číslo.

Toť príbeh roku 2017, za ktorý sa predalo celkom 1,5 miliardy kusov nových zariadení. Za zozbieranými dátami sú spoločnosti International Data Corporation a Strategy Analytics.

V dátach nájdeme niekoľko zaujímavostí, ako napríklad fakt, že počas Vianoc 2017 bol najúspešnejším výrobcom Apple. iPhonov sa skutočne predalo za vrece (77,3 milióna kusov), čo však bolo menej ako rok predtým, keď Apple predal až 78,3 milióna kusov. Tento trend možno pozorovať až pri štyroch z piatich najväčších výrobcov. Jedinou firmou, ktorá dokázala udržať rast bol Xiaomi.

Podľa analytikov každý piaty predaný smartfón vyrobil Samsung, čo je niečo, na čo môže byť juhokórejský gigant poriadne hrdý. Druhé miesto so 14,7 % podielom na trhu obsadil Apple. Za ním nasledoval Huawei, Oppo a nakoniec Xiaomi.