OnePlus sa chce vrátiť ku svojim koreňom. Spoločnosť má na trh opäť priniesť lacnejšie smartfóny

Roman Drexler
2 Min Read
Ilustr

Spoločnosť OnePlus v priebehu posledných rokov výrazne pozmenila svoju stratégiu v oblasti smartfónov. Od samého začiatku totiž bola známa najmä vďaka produktom, ktoré stúpali na päty vlajkovým lodiam, no stáli polovičnú sumu. Teraz sa veci majú trochu inak.

Najnovší rad smartfónov od OnePlus, OnePlus 8, pozostáva z modelov OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro, ktoré ponúkajú výkon vlajkových lodí, no žiaľ, toľko aj stoja. Ako však informuje server 9to5Google, výrobca sa má už čoskoro vrátiť k produkcii lacnejších smartfónov. S touto novinkou prichádza generálny riaditeľ spoločnosti, Pete Lau.

Lau počas rozhovoru s Fast Company prezradil, že chce, aby sa jeho spoločnosť vrátila ku svojim koreňom a znovu začala ponúkať cenovo dostupnejšie produkty. To však neznamená, že OnePlus kompletne zanevrie na vlajkové lode. Podľa všetkého chce len obohatiť portfólio o lacnejšie smartfóny, pri ktorých to všetko začalo.

CEO OnePlus však počas rozhovoru neuviedol žiadne konkrétne názvy, a tak si nie sme úplne istí, čo presne nás v budúcnosti čaká. Vieme však, že výrobca aktuálne pracuje na OnePlus Z, lacnejšom smartfóne, ktorý by mohol debutovať počas júla.

Vyzerá to však, že OnePlus začne lacnejšie produkty predávať najskôr na území Indie. Do Severnej Ameriky a Európy by sa mali dopracovať neskôr tohto roku.

Share This Article
Follow:
Ahojte, som Roman. Rád píšem o technológiách, vede, vesmíre a občas aj ekonomike. Vo voľnom čase sa venujem vareniu, hraniu hier, športu a výchove psa. Samozrejme, môj denný harmonogram zahŕňa aj hľadanie pútavých tém, o ktoré sa s vami následne delím. Členom tímu TECHBYTE.sk som od roku 2017 a dúfam, že ma tu ešte mnoho rokov čaká 🤞.
1 Comment

Pridaj komentár