AKTUÁLNE: Telekom predstavil veľkú novinku! Wow Wi-Fi ti nainštaluje zadarmo, platí sa len od 1 € mesačne!

Roman Drexler
3 Min Read
Zdroj: Telekom/úprava redakcie

Operátor Telekom predstavuje vynikajúcu novinku, ktorú si zamiluje nejeden zákazník. Reč je službe s názvom Wow Wi-Fi, ktorá má veľmi jednoduchú ambíciu – poskytnúť stabilné pripojenie k internetu v každom kúte domácnosti, hoc aj v pivnici či garáži.

Ľudia u seba doma používajú čoraz viac a viac zariadení pripojených na Wi-Fi. Problém s touto formou pripojenia je v tom, že vo väčšej vzdialenosti od routra môže byť pomalšie, prípadne aj nulové. A práve to chce teraz Telekom riešiť.

Wow Wi-Fi je extra služba, ktorej úlohou je zlepšiť kvalitu Wi-Fi signálu, respektíve rozšíriť jeho pokrytie do celej domácnosti a zaručiť tak spoľahlivé pripojenie aj vtedy, keď používateľ vzdiali od routra. Je určená pre každý internetový program na technológiach ako optika, VDSL aj ADSL. Neovplyvňuje však rýchlosť pripojenia, tá sa aj naďalej odvíja od zakúpeného internetového programu.

Ako funguje Wow Wi-Fi?

Wow Wi-Fi na splnenie svojej úlohy používa malé zariadenia, tzv. mesh, ktoré zosilňujú signál aj v odľahlejších častiach domácnosti. Presné miesta inštalácie týchto zariadení a ich počet určuje technik, a to v závislosti od veľkosti a rozloženia interiéru.

Služba je dostupná v troch samostatných prevedeniach. Súčasťou každého je aj router.

  • Wow Wi-Fi M (do 60 m2)
  • Wow Wi-Fi L (od 61 do 100 m2)
  • Wow Wi-Fi XL (od 101 m2)

Čo sa týka cien, tie sú odstupňované podľa internetového programu zákazníka a jednotlivých technológií. Všeobecne platí, že čím vyšší program, tým nižšia cena Wow Wi-Fi (napríklad pre program OptikNET je každý variant služby za 1 € mesačne). Pre ostatné programy platia nasledovné ceny:

Wow Wi-FiŠtartIdeálExtraMax
M (do 60 m2)5 €3 €2 €1 €
L (61-100 m2)7 €4 €3 €1 €
XL (101+ m2)9 €5 €4 €1 €

Pre programy na technológiách ADSL a VDSL platia tieto ceny:

Wow Wi-FiM/M+ Štart/Štart+L/L+ Ideál/Ideál +XL resp. Max
M (do 60 m2)5 €3 €1 €
L (61-100 m2)7 €4 €2 €
XL (101+ m2)9 €5 €3 €

Služba Wow Wi-Fi bude oficiálne dostupná od 1. augusta.

Share This Article
Follow:
Ahojte, som Roman. Rád píšem o technológiách, vede, vesmíre a občas aj ekonomike. Vo voľnom čase sa venujem vareniu, hraniu hier, športu a výchove psa. Samozrejme, môj denný harmonogram zahŕňa aj hľadanie pútavých tém, o ktoré sa s vami následne delím. Členom tímu TECHBYTE.sk som od roku 2017 a dúfam, že ma tu ešte mnoho rokov čaká 🤞.