Máš doma Android tablet? Nová funkcia ho premení na špičkové multimediálne centrum!

Marek Urban

Tablety s operačným systémom Android nie sú pre spoločnosť Google prioritou číslo jeden. Nový Pixel tablet sme nevideli už dávno. Okrem toho sa vývojárom stále nedarí operačný systém Android prispôsobiť pre veľké obrazovky tak, aby si za to zaslúžili pochvalu.

Výrobcovia Android tabletov, našťastie, tento nedostatok stierajú vlastnými používateľskými nadstavbami a systémovými aplikáciami. Tabletom dlhodobo a s náskokom kraľuje iPad od Apple, na chrbát mu dokáže dýchať azda len Samsung.

Google si však, celkom prekvapivo, na Android tablety spomenul a predstavil pre tento typ zariadení novú funkciu pomenovanú ako Entertainment Space.

Aj keď sa dá s tabletmi vykonávať niečo, čomu sa hovorí práca, pre množstvo používateľov predstavuje tablet cestu k videám, hrám, hudbe alebo iným druhom multimediálnej zábavy.

Takýto obsah sa na obrazovkách s väčšou uhlopriečkou jednoducho konzumuje lepšie. A práve naň cieli Entertainment Space.

google
Foto: Google

Funkcia premení domácu obrazovku tabletu na akési multimediálne a zábavné centrum, ktorá zoskupí všetky vaše obľúbené filmy, seriály, videá, hry a knihy. V podstate ide o súhrnné zobrazenie obsahu z vašich aplikácií, ktoré je rozdelené podľa toho, či ide o videá alebo napríklad hry.

google
Foto: Google

Používateľ tak nemusí preskakovať z jednej aplikácie do druhej. Priamo na hlavnej obrazovke nájde filmy a videá z YouTube, odporúčaný obsah zo známych streamingových služieb, rozohrané alebo rovnako odporúčané hry a v neposlednom rade knihy z aplikácie Kníh Google Play.

android tablety
Foto: Google

Podľa blogu Google sa funkcia Entertainment Space dostane do kompatibilných tabletov s operačným systémom Android „neskôr v tomto roku.“ Spomína produkty výrobcov Lenovo, Sharp a ďalších. Konkrétnejší však nebol.

Pandémia nového koronavírusu a s ňou súvisiaca práca z domu a vzdelávanie na diaľku podporila aj predaj Android tabletov. V poslednom roku ich používa o 30 percent viac ľudí než v predchádzajúcom roku.

Aktuálna cena tabletu Samsung Galaxy Tab S7

Follow:
IT-čkár na voľnej nohe sledujúci zaujímavé technológie. Rád čítam, píšem, fotím a občas si dlhšie pospím.
Leave a comment

Pridaj komentár