Biznis storočia: Ľuďom sľúbil, že ich USB-čko ochráni proti 5G a 56x zvýšil cenu

Lukáš Zachar
2 min

Ako viete, kto má podnikavého ducha a kto nie? Ten, kto ho má, vám predá aj pero tak, že zaň zaplatíte kľudne aj 1 000 €. Niečo podobné sa momentálne deje so „špeciálnym“ zariadením schopným ochrániť vás pred 5G žiarením.

Aspoň to o svojom výmysle tvrdí jeden podnikateľ, ktorý o zariadení 5GBioShield tvrdí, že vás dokáže ochrániť pred škodlivým žiarením. Aby toho nebolo málo, svoju revolučnú technológiu nacenil ako sa patrí. Cenu bežného USB disku zvýšil 56-násobne.

V Británii sa ľudia 5G začali báť po rozšírení konšpiračnej teórie, že žiarenie šíri nákazu COVID-19. Pokračovalo to zapaľovaním vysielačov, stúpajúcou paranojou medzi ľuďmi a snahou úradov a operátorov vysvetliť, že 5G sieť žiadne vírusy nešíri. No a potom tu máme ľudí, ktorí sa na konšpirátoroch snažia zarobiť.

Takto vás má 5GBioShield ochrániť pred 5G.

5GBioShield je malý USB disk, ktorý sľubuje, že vás ochráni pred všetkými negatívnymi vplyvmi 5G sietí. Veľmi nás zaujal aj popis z webu, na ktorom si toto zázračné zariadenie môžete kúpiť. „5GBioShield USB Key poskytuje ochranu pre váš domov a rodinu vďaka nositeľnému holografickému kvantovému nanovrstvovému katalyzátoru. Môžete ho nosiť alebo umiestniť v blízkosti smartfónu či iného zariadenie, ktoré vysiela radiáciu alebo EMF. Dosah je 8 alebo 40 metrov“. Wow. Čo dodať.

Samozrejme ide o kôpku nezmyslov, na ktorému podnikateľovi okamžite prišli testeri z Pen Test Partners. Tí dokonca odhalili, že ide o USB disk za približne 5,50 €, ktorý si dal pomocou tejto služby vybaviť nálepkou. Čarovná nálepka pravdepodobne dvihla cenu celého zariadenia na úctyhodných 283 libier, čo je v prepočte 317 €. Slušná marža.

Internetoví užívatelia aktívni hlavne na Twitteri a Reddite však novinku chvália. Tvrdia, že čím viac konšpirátorov si ho kúpi, tým menej peňazí budú mať na vymýšľanie ďalších „duchaplných“ projektov.

Zdieľaj tento článok
2 Comments