Foto: Messenger/redakcia

Facebook, najväčšia sociálna sieť súčasnosti, nebola nikdy populárna (v dobrom svetle) čo sa týka ochrany súkromia jej používateľov. Toto tvrdenie len potvrdzuje nové zistenie portálu CNET.

Facebook totiž údajne ešte stále zbiera všetky možné informácie o používateľoch, ktorí sa rozhodli deaktivovať svoj účet.

Sociálna sieť poskytuje svojim používateľom možnosť deaktivovať či úplne vymazať svoj účet. Človek by si myslel, že Facebook dá po vykonaní minimálne jedného z týchto úkonov danému používateľovi pokoj, no opak je pravdou. Gigant ho totiž aj naďalej „otravuje“ nechcenými reklamami.

Deaktivácia neslúži na ochranu osobných údajov

Pri rozhovore s portálom CNET gigant uviedol, že možnosť deaktivovania účtu slúži na to, aby bol účet daného používatelia skrytý pred ostatnými, nie na ochranu osobných údajov. To znamená, že aj keď sa teda rozhodnete pre deaktiváciu vášho účtu, získavaniu informácií o vás, o ktoré sa následne Facebook delí s inzerentmi, sa nevyhnete.

TIP REDAKCIE
POZOR: Našli ste si zmeškaný hovor z ruských čísel? Nevolajte späť, ide o podvod!

Pokiaľ teda nechcete, aby Facebook o vás zbieral údaje, najlepšou voľbou je kompletné vymazanie účtu.