Prichádza nová doba: Čína začne považovať hranie hier za oficiálnu profesiu

Matúš Moravčík
1 Min Read
Progamer (FOTO Marco Verch / flickr.com)

Čína zrejme začne považovať hranie digitálnych hier za reálne povolanie. Čerstvo publikovaný list nových profesií obsahuje okrem iného zmienku o profesionálnych hráčoch, čo naznačuje, že o tomto očakávanom kroku dá už čoskoro vedieť i širokej verejnosti.

S informáciou prišiel čínsky server GizmoChina, takže jej možno bez obáv dôverovať. Za zverejnením spomínaného zoznamu stojí priamo miestna autorita OSTA (Occupation Skill Testing Authority), ktorá má túto oblasť na starosti.

Stalo sa tak ešte 25. januára, pričom v ňom nechýbali ani povolania z oblastí, ako je umelá inteligencia či internet vecí. Až do konca mesiaca má byť ale skrytý pred očami verejnosti. Teda aspoň oficiálne. Neoficiálne ho už poznáme.

Táto skvelá správa prišla len krátko po tom, čo v Číne zavládla epidémia závislosti na digitálnych hrách. Vedenie krajiny sa teda zrejme nakoniec rozhodlo, že zakročí a začne problému venovať viac pozornosti ako doteraz. A to ho podľa všetkého nakoniec doviedlo až k tomu, že z toho spraví oficiálnu profesiu.

Priveľa stráveného času za počítačom môže predsa v tejto dobe niekomu šikovnému zarobiť celkom slušný balík peňazí. Zo zdanlivo závislého človeka sa tak stane vážený profesionál.

Share This Article
Follow:
Technologický fajnšmeker, ktorý miluje internet, vedu, pizzu a techno.
Leave a comment

Pridaj komentár