Úvod Zariadenia Je to tu: Prvý smartfón so snímačom odtlačkov v displeji bude predstavený...

Je to tu: Prvý smartfón so snímačom odtlačkov v displeji bude predstavený zajtra!

0
vivo

Už vieme, že prvý smartfón, ktorý bude mať snímač odtlačkov umiestnený priamo v displeji, nevyrobí ani Samsung a ani Apple. Prvenstvo si pripíše čínska spoločnosť Vivo, ktorá použije nový optický senzor spoločnosti Synaptics.

Senzor Synaptics Clear ID FS9500 je hrubý iba 0,7 milimetra a je navrhnutý tak, aby pracoval pod displejmi o pomere strán 18:9 a 20:9. Nefinálnu vzorku zariadenia Vivo so snímačom odtlačkov v displeji si ku koncu minulého roka dokonca vyskúšal Patrick Moorhead.

Spoločnosť Vivo dnes verejnosti poskytla propagačný obrázok, na ktorom sa vyníma heslo odomknite budúcnosť a silueta smartfónu, na ktorej je jasne vidieť snímač odtlačkov v displeji. Zariadenie má byť predstavené zajtra, t.j. 10. januára 2018.

vivo
© cnmo.com

K predstaveniu pochopiteľne dôjde na najväčšom technologickom veľtrhu sveta CES 2018, ktorý momentálne prebieha v americkom Las Vegas. Je viac ako isté, že Vivo predstaví komerčnú podobu zariadenia a nie jeho prototyp.

snimac odtlackov
© Synaptics

Vivo zároveň nebude jediným výrobcom, ktorý bude mať v portfóliu smartfón s dlho očakávanou technológiou biometrickej autentifikácie. Synaptics bude dodávať modul Clear ID FS9500 aj ďalším výrobcom smartfónov. 

Či sa aj tí predvedú na podujatí CES minimálne s prototypmi je zatiaľ otázne. Len pre informáciu, v Číne je Vivo obrovskou značkou. Spolu s Oppo a OnePlus spadajú pod rovnakú spoločnosť. Je teda dosť možné, že podobnú technológiu uvidíme aj v zariadeniach týchto výrobcov.