Tesla otvára šampanské: Prepravný gigant UPS si objednal 125 kamiónov Semi!

Matúš Moravčík
2 Min Read
Tesla Semi

Pepsico, Budweiser a po novom je v klube Elona Muska už aj medzinárodná kuriérska spoločnosť. Viac ako stovka elektrických kamiónov bude slúžiť na doručovanie balíčkov, pretože novým klientom nie je nikto iný ako UPS.

Konkrétne ide o 125 kusov Tesla Semi v hodnote od 18 do 25 miliónov dolárov. Výrobca populárneho nápoja Pepsi si zhruba pred jedným týždňom objednal 100 kamiónov a spomínaný výrobca piva o 60 menej, čiže 40.

UPS sa o elektrizáciu snaží už pomerne dlho – nejaký ten čas vieme o plánoch premeniť 1 500 kamiónov na fosílne palivá do takej podoby, aby fungovali iba na elektrickú energiu. Rovnako padla zmienka o obchode s nemeckým gigantom Daimler, od ktorého si taktiež kúpila pár elektrických kúskov, píše web Electrek.

UPS viac ako jedno storočie vedie priemysel v teste a implementácii nových technológií pre efektívnejšie fungovanie flotily. Tešíme sa na ďalšie rozširovanie nášho záväzku v oblasti excelentnosti vozového parku s Teslou. Tieto prelomové elektrické ťahače sú pripravené odštartovať novú éru v zlepšenej bezpečnosti, zníženom vplyve na životné prostredie a znížení nákladov na vlastníctvo,” nadšene prezradil šéf oddelenia informácií a inžinieringu v spoločnosti UPS, Juan Perez. Kto bude ďalší?

Share This Article
Follow:
Technologický fajnšmeker, ktorý miluje internet, vedu, pizzu a techno.
Leave a comment

Pridaj komentár