Česká polícia rozbila nové BMW i8 len tri týždne po nasadení. Kto to zaplatí?

Lukáš Zachar

Česká polícia má vo svojom zbore pár veľmi zaujímavých kúskov techniky určenej pre boj proti cestným pirátom. Jedným z takýchto kúskov je aj čisto nové BMW i8, ktoré do služby nasadili len pred troma týždňami.

Policajti sa však dlho netešili. Exkluzívny kúsok nasadený na diaľničný úsek D1 už stihli rozbiť. Cena takéhoto vozidla sa pritom pohybuje na hranici 150 tisíc eur. Takže čo sa vlastne stalo?

https://www.facebook.com/BMW.Ceska.Republika/posts/1752578898091744:0

Auto, ktoré si polícia ČR nekúpila „za vlastné“ skončilo v servise po tom, ako jednému zo šoférov prišlo náhle nevoľno. Vozidlo polícii požičal BMW Group Česká republika s tým, že na ňom môžu jazdiť 6 mesiacov alebo 20 000 kilometrov podľa toho čo sa naplní skôr.

Daňoví poplatníci sa báť nemusia

Hovorca spoločnosti BMW Group ČR, David Haidinger pre server hnonline.sk povedal, že „majú špeciálne havarijné poistky, ktoré nie sú také ako pri bežných smrteľníkoch. Všetky náklady budú hradené z poistky, daňových poplatníkov to rozhodne nič stáť nebude.“

BMW i8 je slušné žihadielko, ktoré ponúka ako elektrický tak aj benzínový motor. Čisto na elektrinu má dojazd 38 km a maximálnu rýchlosť 120 km/h, pri zapnutí benzínového motora dokáže ako šíp letieť aj rýchlosťou 250 km/h.

TAGGED:
Follow:
Šéfredaktor a spoluzakladateľ TECHBYTE.sk. Tech geek s vášňou pre vedu, foto a videografiu.
Leave a comment

Pridaj komentár