Slovania robia dieru do sveta: JOJka predala seriál platforme Prime Video

Roman Drexler
1 min
Zdroj: TV JOJ

Televízia JOJ oficiálne predala seriál Slovania streamovacej platforme Prime Video, ktorú zastrešuje spoločnosť Amazon. Novinka prichádza necelé dva mesiace po tom, ako sa stanici podarilo predať práva na vysielanie službe HBO Max.

JOJ Group v tom čase uviedla, že “pokračuje v úspešnom predaji vlastnej produkcie do zahraničia, pričom v posledných rokoch mali o ňu záujem nielen krajiny z Európy a Blízkeho východu, ale aj z Latinskej Ameriky”.

Seriál Slovania je teda dostupný už aj na Prime Video. Presný zoznam krajín, v ktorých seriál vysiela, zatiaľ nie je známy. Vieme však, že jednou z nich je Poľsko, kde sa teší obrovskej popularite – dopracoval sa na tretiu pozíciu najsledovanejších titulov. Informáciu priniesol portál Živé.sk.

Bez Ukrajiny by to nešlo

Na tvorbu seriálu bolo vyčlenených približne 4 milióny eur. Za túto sumu diváci dostali 12 epizód, z ktorých jedna trvá okolo 40 až 50 minút. Do projektu sa zapojili viaceré známe mená, ako napríklad Tomáš Maštalír, Dušan Cinkota či Marek Vašut. Natáčanie kvôli nižším produkčným nákladom prebiehalo na Ukrajine.

“Tak veľkovýpravný seriál bol v čisto slovenských podmienkach nerealizovateľný, ale s podporou ukrajinského ministerstva kultúry sa ho podarilo nakrútiť vo svetovej kvalite,” uviedla JOJ.

Zdieľaj tento článok