AKTUÁLNE: Netflix začal upozorňovať ľudí na zdieľanie účtov. Chystá sa hromadné blokovanie?

Ak s niekým, kto s vami nebýva, zdieľate Netflix účet, môžete o túto možnosť prísť.

Netflix začal s testovaním funkcie, ktorá má zamedziť zdieľaniu účtov medzi niekoľkými používateľmi. Hlavne tými, ktorí nebývajú v jednej domácnosti. Na Twitteri sa objavila fotografia emailu, ktorá tento krok potvrdzuje.

Spusti si vlastný Netflix zadarmo ešte dnes,“ píše sa v správe. „Ak nebývate s majiteľom tohto účtu, pre pokračovanie pozerania potrebujete vlastný účet,“ pokračuje. Spoločnosť však ponúka 30-dňový skúšobný prístup zadarmo, a to aj napriek tomu, že túto možnosť v niekoľkých krajinách stopol už dávnejšie. Na Slovensku však stále dostupná je.

Ak takúto správu dostanete a ste majiteľmi účtu, overiť sa môžete pomocou email kódu alebo SMS správy.

Netflix
Ak neplatíte priamo, o účet môžete prísť.

Netflix chce viac platiacich zákazníkov

Tento test je navrhnutý tak, aby mohli Netflix účet používať len tí ľudia, ktorí na to majú právo,“ povedal hovorca spoločnosti pre Hollywood Reporter. Z amerického prieskumu vyplýva, že až 4 z 10 opýtaných používajú účet niekoho iného. Slovenské štatistiky síce k dispozícii nemáme, no predpokladáme, že podobné to bude aj u nás.

Službu si môžete predplatiť za cenu od 7,99 € mesačne za základný program, ktorý však neponúka HD kvalitu, až po 11,99 €, pri ktorom máte k dispozícii UHD kvalitu a možnosť pozerať na 4 zariadeniach zároveň.

Ako ste na tom vy? Tiež sa o svoj účet delíte alebo striktne dodržiavate pravidlá? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.