Prehĺbenie partnerstva: Samsung má Apple pomôcť s vylepšením fotoaparátov na iPhonoch

Lukáš Zachar
1 Min Read
Samsung Galaxy S20 Ultra

Apple má práve rokovať s niekoľkými spoločnosťami o dodaní tzv. „poskladaných fotoaparátoch,“ ktoré sa v našich končinách častejšie označujú ako „periskopové“. Cieľom honu za novým komponentom je výrazné vylepšenie kvality optického zoomu na iPhonoch.

Rovnaký fotoaparát už nasadil Huawei aj Samsung. Vďaka špeciálnej konštrukcii modulu dokážu telefóny ponúknuť výrazne väčší rozsah pri fotení, o čo prejavila záujem aj americká spoločnosť, vyplýva z informácií kórejskej publikácie ET News.

Periskopový fotoaparát ste mohli vidieť napríklad v Galaxy S20 Ultra s technológiou 100x Space Zoom. Podarilo sa im to hlavne vďaka získaniu potrebných patentov od izraelskej spoločnosti Corephotonics.

Periskopový foto modul.

V praxi to znamená to, že aj keď Apple veľmi dobre vie ako tento mechanizmus pracuje, vlastný systém si navrhnúť nemôže, pretože by porušil jeden z patentov patriaci Samsungu.

Aktuálna cena Samsung Galaxy S20 Ultra (denne aktualizované)

Apple momentálne využíva komponenty pre foto moduly od spoločností LG Innotek, SharpO-Film. Samsung sa tak môže dosť na dôležitý zoznam a zabezpečiť si dodatočný príjem. Podľa mnohých však Samsung s Apple neuzavrie zmluvu o dodávaní periskopových modulov. Dôvod je jasný – budú si chcieť udržať konkurenčnú výhodu.

Ako to nakoniec dopadne sa dozvieme hneď ako začnú o pripravovaných iPhonoch unikať prvé informácie.

Share This Article
Follow:
Šéfredaktor a spoluzakladateľ TECHBYTE.sk. Tech geek s vášňou pre vedu, foto a videografiu.
Leave a comment

Pridaj komentár