Úvod Udalosti CES 2018 OFICIÁLNE: Vivo predstavil prvý telefón so snímačom odtlačkov priamo v displeji!

OFICIÁLNE: Vivo predstavil prvý telefón so snímačom odtlačkov priamo v displeji!

Rok 2018 bude rokom snímača priamo v displeji. Dúfame.

0

V decembri minulého roka sa výrobca snímačov odtlačkov prstov, Synaptics, konečne rozhodol, že predstaví riešenie určené pre zabudovanie do displeja. Pri predstavení zároveň podotkol, že snímač v displeji uvidíme od „popredného výrobcu“ už počas CES 2018.

Včera neskoro večer sa tak skutočne stalo. Prvým výrobcom, ktorý ponúkne snímač zabudovaný priamo v displeji je čínska spoločnosť Vivo. Oficiálnemu predstaveniu predchádzali dohady, ktoré sa nakoniec naplnili.

Snímač je uložený medzi OLED panelom a ochrannou vrstvou skla.

Snímač odtlačkov prstov je uložený medzi OLED panelom a ochranným sklom, vďaka čomu bude schopný nasvietiť prst a následne ho spracovať. Alex Feng, seniorský viceprezident Vivo v tlačovej správe podotkol, že sa im podarilo vyriešiť problém týkajúci sa lepšieho, praktickejšieho spôsobu overovania. Smartfón je už pripravený na zahájenie hromadnej výroby, čo by sa malo stať „začiatkom 2018“.

Synaptics svoj snímač dokončil len v decembri.

Čo sa zabezpečenia týka, to by malo ostať na rovnakej úrovni ako pri aktuálnych systémoch vo vlajkových lodiach, ako napríklad pri Vivo X20 či Galaxy S8.