Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Ďalší problém pre Samsung: Displej na Galaxy S8, S8+ a Note 8 sa...

Ďalší problém pre Samsung: Displej na Galaxy S8, S8+ a Note 8 sa sám zapína a vybíja batériu!

47
Zdroj: SamMobile

Samsung Galaxy S8, S8+ a dokonca aj niektoré jednotky Galaxy Note 8 trpia zvláštnym problémom, na ktorý upozornili ľudia na oficiálnom diskusnom fóre Samsungu, ako aj na platforme Reddit.

Najnovšie vlajkové lode radu Galaxy S aj Galaxy Note majú trpieť chybou, ktorá na zariadení zapína displej aj vtedy, keď by nemala. Neustále zapínanie displeja potom pochopiteľne vybíja batériu a skracuje jej životnosť. Celý problém je už dobre zdokumentovaný, o čom svedčí niekoľko videí nahraných na YouTube.

Ako sa to deje?

Náhodné a hlavne samovoľné zapínanie displeja nepodlieha žiadnym špeciálnym krokom. Stačí displej vypnúť tlačidlom vypínania alebo počkať, kým sa vypne sám. Potom sa displej sám zapne, ukáže uzamykaciu obrazovku po dobu desiatich sekúnd a opäť zhasne. Tento proces sa opakuje tak dlho, kým mu to batéria dovolí. Zaujímavé je, že nepomáha ani magnetické puzdro Flip cover. Telefón sa prebúdza aj v ňom.

Majitelia smartfónov trpiacich zvláštnym problémom skúšali už všetko. Vrátenie telefónu do továrenských nastavení, reštartovanie do safe modu aj vymazanie cache. Bohužiaľ, zatiaľ nepomohlo nič.

Príčina: Zatiaľ neznáma

Presná príčina zatiaľ známa nie je, niektorí ľudia však prstom ukazujú na inteligentného asistenta Bixby. Toto však nie je potvrdené a ani ničím podložené. Nepomáha ani to, že sa k celému problému nevyjadril ani samotný Samsung.

Máš podobný problém? Daj nám vedieť do diskusie nižšie alebo napíš na tip@androidportal.sk.