Úvod HTC HTC U11 EYEs HTC U11 EYEs oficiálne: Naleštená stredná trieda so 6″ displejom a duálnou...

HTC U11 EYEs oficiálne: Naleštená stredná trieda so 6″ displejom a duálnou selfie kamerou

Novinka má na prednej strane dve "oči".

4
htc u11 eye

Taiwanský výrobca HTC na ázijskom trhu oficiálne predstavil nového zástupcu z kategórie vyššej strednej triedy, ktorý priamo nadväzuje na vlajkovú loď HTC U11+ predstavenú koncom minulého roka. 

Nadväznosť sa netýka iba vzhľadu. Priam povinnosťou nových smartfónov je užší a vyšší displej s pomerom strán 18:9, ktorý sa vyníma aj na prednej strane aktuálnej novinky HTC U11 EYEs. Obrazovka je vyrobená LCD technológiou (starší typ Super LCD3), má rozlíšenie 2 160 x 1 080 pixelov a ponúka uhlopriečku dlhú rovných 6 palcov.

Pohon má na starosti rozumný kompromis medzi spotrebou energie a výkonom, ktorý je však trochu starší. Čipset Snapdragon 652 má dva roky existencie za sebou a vyrobený je 28nm technológiou.

HTC U11 EYE

Výrobca čipset skombinoval s 4 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom, ktoré sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet. Radi vidíme rýchle nabíjanie (USB C) Quick Charge 3.0, ktoré patrí batérii s kapacitou 3 930 mAh.

Pre fanúšikov značky sú prítomné dvorné vychytávky spoločnosti HTC, a to na tlak citlivý, resp. stlačiteľný rám smartfónu Edge Sense, ktorý prináša jedinečný druh ovládania. Druhou komoditou je USonic, prémiové audio s aktívnym potláčaním okolitého hluku.

HTC U11 EYE

HTC U11 EYEs vstupuje medzi duálne fotoaparáty, no z prednej strany. Dve 5 Mpx kamery zhotovia selfie zábery so štýlovým rozostreným pozadím, na zadnej strane sa zas nachádza jeden 12 Mpx fotoaparát. Spoločnosť mu robí iba LED blesk a snímač odtlačkov prstov.

Elegantné telo s lesklou červenou, striebornou a čiernou povrchovou úpravou je odolné voči vode a prachu. Zatiaľ nevieme, či tento model dorazí aj na európske trhy. Ak ale prepočítame ázijské ceny, dostaneme sa ľahko nad sumu 500 amerických dolárov.

Ako sa vám pozdáva prémiovejšie posadená novinka strednej triedy?