Facebook vymyslel akési uspávacie tlačidlo, ktorým budete môcť umlčať svojich facebookových priateľov na 30 dní.

Mnohí z nás majú na sociálnych sieťach veľa priateľov a známych, ktorí ustavične pridávajú príspevky z dovoleniek alebo ich každodenného života. Tieto posty však často považujeme za otravné. Facebook preto prišiel s niečím unikátnym, čo nám môže veľmi dobre poslúžiť. Je to „snooze button“.

Prečo Facebook testuje niečo, čo už na sociálnej sieti prakticky existuje ?

Dôvod je veľmi prostý. Ak nechcete vidieť niečie príspevky, Facebook vám aktuálne ponúka možnosť zrušiť sledovanie. Takýmto spôsobom nebudete vidieť jeho zdieľané posty na nástenke domova, no priateľstvo zachováte. Predstavte si však situáciu, že váš priateľ prežil práve dôležitú životnú udalosť, ako je napríklad svadba alebo narodenie dieťaťa, a je z toho nesmierne nadšený. Pridáva tak často fotografie a príspevky, ktoré vám postupne začnú, ľudovo, liezť na nervy.

S touto funkciou Facebooku priateľa umlčíte len na 30 dní a po uplynutí tejto doby znova začnete jeho príspevky vídať. Výhodou je, že nemusíte myslieť na opätovné navštívenie jeho profilu, aby ste ho znova začali sledovať. Po jeho vybúrení sa vám jednoducho príspevky naskočia naspäť. Funkcia bude fungovať aj pre skupiny a stránky.

Aj keď by sme najradšej niektorých priateľov, ktorých máme na Facebooku zo zoznamu úplne vymazali, nechceme si prechádzať zložitou sociálnou bolesťou. Preto je funkcia umlčať ich na pár dní alebo ich len nesledovať prijateľnejšia.

Facebook novinku otestoval už skôr v tomto roku a čoskoro sa táto funkcia sprístupní všetkým užívateľom.