Úvod Výrobcovia Razer Šéf Razeru vysvetlil, prečo nevybavili Razer Phone bežným konektorom pre slúchadlá

Šéf Razeru vysvetlil, prečo nevybavili Razer Phone bežným konektorom pre slúchadlá

4
Razer Hammerhead
Razer Hammerhead

Vyzerá to, že zaužívaný 3,5 mm audio konektor, ktorý slúži v prevažnej miere pre pripojenie slúchadiel, stojí v ceste inováciám. Jeho absenciu už obhajoval Google pri nových Pixel 2 smartfónoch a pridáva sa k nemu aj Razer.

Naopak, napríklad nedávno predstavený OnePlus 5T 3,5 mm audio konektorom disponuje. Tvorcovia smartfónov sa tak momentálne delia na dva tábory. Je pravdou, že 3,5 mm jack postupne zanikne, podľa niektorých je na to ale príliš skoro.

Šéf spoločnosti Razer Min-Liang Tan vysvetlil, že rozhodnutie o nepoužití 3,5 mm konektora nebolo jednoduché. Nakoniec ale konektor ustúpil väčšej batérii. Podľa odhadov riaditeľa mohli použiť akumulátor s väčšou kapacitou asi o 500 mAh.

Väčšia batéria a viac priestoru v útrobách zariadenia sa lepšie vysporiadali s generovaným teplom z komponentov, na ktoré tvorca poukázal tiež. Vymeniť 3,5 mm jack za dlhšiu výdrž na jedno nabitie sa javí ako veľmi dobý obchod.

razer phone

Hlavne, ak k smartfónu dostanete redukciu z USB C na 3,5 mm audio aj s podporou 24-bitového digitálneho prevodníka (DAC). Výnimočnú kvalitu zvuku certifikovanú spoločnosťou THX si tak užijete aj na slúchadlách so starším vstupom.

Ďalšie riešenie predstavuje originálne príslušenstvo, napríklad nedávno predstavené slúchadlá Razer Hammerhead, ktoré pripojíte priamo cez USB C. Dizajn jasne hovorí o značke Razer a k smartfónu sa hodia.

Ďalší výrobcovia

Väčšou batériou a tesnými podmienkami v konštrukcii argumentovalo aj čínske Xiaomi. Tento výrobca obhajoval absenciu 3,5 mm konektora po predstavení vlajkového modelu Xiaomi Mi6.

Jeden z predstaviteľov spoločnosti Google tvrdil, že 3,5 mm jack jednoducho zaberal veľa miesta (Google Pixel 2 rodina). Konektor podľa neho bránil dizajnérom v rozmachu. Pokiaľ chcú naťahovať displeje bližšie k okrajom, 3,5 mm musí ustúpiť.

Audio konektor je medzi užívateľmi obľúbený a lúčia sa s ním ťažko. Na túto strunu zahral OnePlus 5T, ktorý spolu s predchodcami vznikol takpovediac zo žiadostí komunity. Užívatelia konektor chceli, tak ho majú.

Bezdrôtové nabíjanie ale zrejme tak dôležité nebolo, keďže ho výrobca nezahrnul. Podľa jeho slov je príliš pomalé a zbytočne by narušilo dizajn smartfónu OnePlus 5T, ktorý by musel byť hrubší.