Kia EV6: Výrobca odhaľuje krivky nového elektromobilu

Marek Urban
2 min
Foto: Kia

Automobilka Kia má o pár dní predstaviť elektromobil EV6, podľa serveru Autoblog sa premiéra odohrá už 15. marca. Výrobca si pred uvedením pripravil malú ochutnávku v podobe niekoľkých fotografií.

Aby automobilka neprišla o moment prekvapenia, na snímkach figurujú len siluety elektromobilu EV6. Aj z nich však poznať, že pôjde o štvordverový crossover s ostrejšími líniami a prepracovanými LED svetlami.

Kia
Foto: Kia

Kia EV6 sa stane prvým modelom značky, ktorý bude postavený na platforme E-GMP. Túto platformu zdieľa so sesterskou spoločnosťou Hyundai, ktorá na nej vybudovala nedávno predstavený elektromobil Ioniq 5.

Kia EV6: 500 km dojazd, z 0 na 80 % za 20 minút?

Platforma E-GMP je navrhnutá tak, aby mohli elektromobily dosiahnuť dojazd 500 kilometrov a nabíjanie na 80 percent kapacity batérie za približne 20 minút. Energiu na prvých 100 kilometrov jazdy dokáže výkonná nabíjačka dodať za 5 minút.

Kia
Foto: Kia

Ide však skôr o všeobecné údaje. Presné parametre elektromobilu Kia EV6 zostávajú pred verejnosťou zatiaľ skryté. Kia príchod nového elektromobilu naznačila už v januári. Okrem iného prezradila, že do roku 2027 uvedie na trh 7 vozidiel s výsostne elektrickým pohonom.

Kia EV6
Foto: Kia

V rámci novej stratégie udržateľnej mobility sa značka zbavila názvu „Motors“, predstavila tiež nové logo a slogan – „Pohyb, ktorý inšpiruje“. Nové elektrické vozidlá značky Kia by mal spotrebiteľ identifikovať ľahko.

Označenia všetkých plne elektrických modelov automobilky budú začínať slovom „EV“, za ktorým bude nasledovať číslo. To bude zodpovedať pozícii konkrétnych modelov v portfóliu značky.

EV1 tak môže byť, napríklad, malým dostupným elektromobilom do mesta. EV9 by zase mohol predstavovať vlajkovú loď. Zatiaľ sa však môžeme sústrediť na model EV6, ktorý je potvrdený a už aj čiastočne odhalený. Aspoň podľa sprievodných tlačových fotografií.

Zdieľaj tento článok
Leave a comment