Úvod Výrobcovia Honor Huawei posúva EMUI 8.0 ďalej, aktualizácie sa dočká niekoľko modelov Honor

Huawei posúva EMUI 8.0 ďalej, aktualizácie sa dočká niekoľko modelov Honor

12
Honor 8 Pro
Honor 8 Pro © Honor

Huawei v minulom roku prekopal užívateľské prostredie EMUI a povýšil ho z verzie 5.1 rovno na verziu 8.0. Nové označenie má reflektovať verziu operačného systému Android 8.0 Oreo, na ktorej je užívateľské prostredie postavené.

Užívateľským prostredím EMUI sú vybavené aj cenovo dostupnejšie zariadenia dcérskej značky Honor. Dobrou správou je, že ani tie neobídu aktualizácie na najnovšiu verziu UI EUMI 8.0.

Huawei začal rozposielať aktualizácie pre vlaňajšie top smartfóny Mate 9 a Mate 9 Pro, a čoskoro sa rodina aktualizovaných modelov rozrastie o nové kúsky s logom Honor. Vo výhode je najnovší Honor View 10, ktorý je OS Android 8.0 Oreo s EMUI 8.0 vybavený už od výroby.

honor
© Honor

Aktualizáciu ale dostanú aj smartfóny Honor 8 Pro, Honor 9i, Honor 7X a Honor 8 Lite. Presný časový rámec okrem obvyklého čoskoro určený nebol, ale majiteľov smartfónov informácia istotne poteší.

Výrobca EMUI 8.0 popisuje ako moderný, bezpečný a užívateľsky prívetivý softvér. Aktualizácia napríklad zníži počet krokov, resp. operácií, ktoré musíte vykonať na to, aby ste sa dostali k požadovanej funkcii.

Až 90 percent základných funkcií by malo byť k dispozícii na jeden dotyk. Snáď výrobca nepreháňal.