Photoshop pre iPad získava užitočnú funkciu z desktopovej verzie aplikácie

Marek Urban

Používatelia tabletov iPad od Apple si od novembra minulého roka môžu na svojich zariadeniach užívať aplikáciu Photoshop od Adobe. Prispôsobená aplikácia je takmer identická s jej štandardnou verziou určenou pre desktopy.

Photoshop pre iPad ale predsa len neobsahoval všetky funkcie, ktorými disponuje klasický Photoshop. Vývojári však prisľúbili, že ich budú do aplikácie postupne pridávať.

Posledných mesiacoch obdržala grafická aplikácia pár aktualizácií, ktoré nové funkcie skutočne priniesli. Teraz prichádza ďalšia aktualizácia, ktorá určite poteší všetkých skúsenejších používateľov.

ipad
Foto: Adobe

Do aplikácie Photoshop pre iPad pribudol nástroj Refine Edge Brush, informuje Adobe. Ide o výbornú pomôcku v situáciách, kedy potrebujete z fotky alebo obrázka odstrániť pozadie alebo určitú oblasť.

ipad
Foto: Adobe

Pri fotkách s členitými okrajmi je takýto proces komplikovanejší a práve v takýto prípadoch je nápomocný nástroj Refine Edge Brush. Vegetácia na fotkách prírody, vlasy osoby na portrétoch, srsť zvierat… Príkladov, kde sa dá Refine Edge Brush použiť, je neúrekom.

ipad
Foto: Adobe

Je len na vás, či vybranú oblasť označíte prstami rúk alebo perom Apple Pencil. Podporované sú samozrejme oba spôsoby interakcie. Okrem tejto novinky prináša čerstvá aktualizácia možnosť otočenia pracovného plátna dvoma prstami. Zároveň s rotáciou je možné plátno aj priblížiť alebo oddialiť.

Follow:
IT-čkár na voľnej nohe sledujúci zaujímavé technológie. Rád čítam, píšem, fotím a občas si dlhšie pospím.
1 Comment
  • Toto je jedna z mála skutočne dobrých aplikácií na mobily…
    Keď som začal fotiť z dronom, tak som si ju zaobstaral na PC, pretože Photoshop CC vie geniálne vytvárať luxusné panorámy z fotiek…+ má super filtre na to…
    A Samsung robí najlepšie panorámy, ale po úprave v tomto softe sú celkom inde ešte !

Pridaj komentár